TID og SMYKKER

Diamant info

 Carat (vægt), Clarity (renhed), Colour (farve) og Cut (slibning)

 

Det 4. C (cut) er slibningen ...

Nyt... Nyt... "Haert and Arrow" se nederst på siden

 

Det er fagmandens egen perfekte slibning af diamanten i de rette vinkler, der udløser dens uforlignelige lys- og farvespil. Derfor får slibningens kvalitet mere og mere indflydelse på diamantens værdi.

Scan.D.N. Slibeskala

Hovedgrader

 Grader

 Undergrader

særdeles god/Scan.D.N.

very good/Scan.D.N.

1
2

vg (+)
vg (-)

god/Scan.D.N.

good/Scan.D.N

3
4
5

g (+)
g (0)
g (-)

middel/Scan.D.N. medium/Scan.D.N.

6
7
8

 m (+)
m (0)
m (-)

dårlig/Scan.D.N.

poor/Scan.D.N. 

9
10

p (+)
p (-)

Undergraderne i højre kolonne må ikke benyttes for diamanter der vejer mindre end 0,47 ct, eller for større sten hvis farve og / eller klarhed ikke begrunder en detailleret gradering, bør undergraden f.eks vg (+), vg(-), g(+), g(0), g(-), m(+), m(0), m(-), p(-), p(+) ikke benyttes, men istedet bør hovedgraden særdeles god, god, middel, eller dårlig benyttes.

Bemærk: størrelsen af intervallerne i hovedgraderne er kun et udtryk for sjældenheden.


"Haert and Arrow" - (H&A)

Ny laserstyring af slibemaskiner er baggrunden for opdagelsen af en ny kvalitetsslibning med betegnelsen "Haert and Arrow" disse fremkommer når man ser ned i brillianten, så vil facetterne danne mønstre med former som hjerter og pile, men det er kun i brillanter der har bestemte proportioner så der under slibningen må slibes mere materiale bort, end ved normal slibning, derfor er prisen naturligvis også højere.

Nye computerstyrede laser slibe- og skæremaskiner er også baggrunden for diamanter med 100 slebne facetter mod det normale antal på 58, og der findes også andre varianter på slib.

 

Tilbage

Home

 

 

 

 

 

 

 

 

.